För barn födda -08 till -12 kör vi igång med träningslek igen. Den här terminen kommer vi köra vintertema med tyngd på skidträning under januari och februari.
Magra IS har köpt in trettio kompletta skidutrustningar för barn/ungdom så vi hoppas på mycket snö så alla får känna på lite längdåkning. Under mars månad gör vi ett kort uppehåll för att sedan köra igång med vår vanliga orientering / skogsleksträning i april. Vi kommer vid de flesta träningstillfällen dela upp oss i två grupper för att kunna
anpassa träningen för barnen på ett bra sätt. Därför är det extra välkommet med
föräldrar som kan tänka sig vara med på ett hörn som hjälpledare. Bara att hänga på, vi kör söndagar kl. 16.

Varmt välkomna!

-Jimmy & Anders

en aktiv skidklubb

Magra IS Skidor är en aktiv skidklubb. I sektionen bedrivs längdskidor och rullskidverksamhet. Klubben arrangerar återkommande resor till Vasaloppet och Italienska Marcialonga samt träningsarrangemang.

Klubben har organiserad träning på rullskidor på tisdagar.

Dusch och omklädningsmöjligheter finns för både dam och herr.

Kontaktperson
Roger Gustafsson 070-567 20 91

MAgRA IS TRÄNINGSLEK

VASALOPPET

Varje år arrangeras gemensam resa till Vasaloppet. Magra IS har under flera år varit den skidklubb i Alingsås kommun som haft flest deltagande skidåkare i vasaloppet. I senaste upplagan av vasaloppet deltog 27 medlemmar i Vasaloppet och totalt var Magra IS representerat med 58 åkare i Vasaloppets vintervecka.

Är du intresserad av att åka med oss
Kontakta Åke Larsson
Tel. 0322-40702 / 0703-706223

MARCIALONGA

I över 10 år har Magra IS Skidor haft deltagare i det Italienska långloppet Marcialonga. Loppet arrangeras i Fassa den sista söndagen i januari varje år. Loppet är ett klassikt långlopp som är 70 km eller 45 km långt. Under år 2017 deltog 11 st av Magra IS medlemmar.

BARNENS VASALOPP – ett lopp för de små skidåkarna

Varje år, om vädret tillåter arrangeras barnens vasalopp på idrottsplatsen i Magra.  Alla barn är välkomna och det är helt kostnadsfritt att vara med. I 2017 års upplaga deltog 27 barn i loppet trots kort varsel och att det var en vardagkväll. Roligt!